TRAKYA PEYNİRİ / A. GÜREL
Hamamda bitebilir
16 Nisan 2012 Pazartesi
***
'Tanrı kimseyi açlıkla terbiye etmesin' deyip, başlayalım. Survivor'da ki sucuk pişirme sahneleri savaş çıkaracak cinstendi. Bu gidişle, bir gün müthiş haberi alabiliriz; 'Bazı yarışmacılar, Acun Ilıcalı'yı pişirip yediler'. Bu da Kaptan Cook'un Polenezya'daki sonuna eklenir. 'Öte yandan' diyerek, Acun'un mideye indirdiği sucuk, son ayların en müthiş ürünü. Doğrusu, tanıtımlar başladığında hemen test etmiştik. Sonuç 'Mükemmel ötesi'. Kayserililer eti işlemeyi biliyor. Adamlar makine halısından nereye geldiler. Kutluyoruz.
...
Madem 'Homini gırtlak'a daldık, devam edelim. Peynirde, bilmemne kızı ya da bilmemne oğlu etiketlilerden bıktık. Hele biri var ki, eşşek yüküyle para veriyorsunuz, kerpiç yiyorsunuz. Kendi adımıza koyun öncelikli peynir hastasıyız -Ayhan Sicimoğlu'un kulakları çınlasın- Bir süredir Altan Gürel'i keşfettik. Yine Trakya'dan . Ama Vize'den. Nerede mi bulursunuz? Biz Ankara Kiler Parseller'den alıyoruz. Demek ki, öteki şubelerde de bulmak mümkün. Lezzeti olağanüstü. Fiyatı da bilmemne oğlu'ndan yüzde 40-45 daha ucuz.
...
Akşam